T: 964 498001 - F: 964 498283 ajuntament@cerveradelmaestre.es

Bulletí d’Informació Municipal nº20

Aquest 17 de març va tenir lloc el 140è aniversari d’una acció militar que ocorregué centrada al nostre poble i que després va derivar cap a l’ermita dels Àngels de Sant Mateu. Coneguda com l’acció de Cervera, tingué lloc l’enfrontament entre tropes carlines i liberals a la 3a Carlinada. Encara que no en queda record a la memòria col·lectiva del poble si que es tenia coneixement d’una litografia que aparegué publicada a un diari d’època i que es va reproduir com a portada del butlletí núm. 12. L’altra resta de la batalla va aparèixer en la darrera excavació del castell on sortiren multitud de cartutxos que varen ser buidats per obtenir pólvora.

Estem amb el núm. 20. Vint butlletins que per alguns han servit d’alguna cosa i per d’altres per res.

D’opinions en hi ha per tots els gustos. Una llarga trajectòria amb nombroses col·laboracions i que en tot moment s’ha volgut portar la idea de informar de tot el que succeeix al municipi. Destacaria quatre notícies sobre la resta: la neteja de camins, a molts ja els feia falta i era necessària; la consolidació d’actes com les jornades de les tapes i la marxa senderista, aquesta darrera ja en suma 12; l’apertura del Casal Jove (apart de mantenir el nom en el nostre idioma, als d’una certa edat els recordarà el passat del Teleclub o del local de l’Estrella on el jovent del poble va passar hores i hores) i on els joves de Cervera tindran un lloc de trobada i per poder fer diverses activitats lúdiques; i per finalitzar, la consolidació de l’agermanament dels dos pobles, Cervera del Maestrat i Cervera de la Segarra, que sembla que no ha sigut un acte puntual i hi ha una continuïtat en intercanvis i col·laboracions. Esperem que duro en el temps.

Per cert, després d’aquestos dies de pluja i veure el riu sec com poques vegades ple d’aigua, prompte començarà “el caloret”. Si almenys que serveix per conservar i no malmetre l’idioma, alguna cosa s’haurà fet bé.

Josep Joaquim Sorlí Moliner

revista-cervera-20

Descarrega el bulletí